Haag, 07. rujna 2019.

Hrvatsko veleposlanstvo po drugi put na Embassy Festivalu u Haagu

Hrvatska je po drugi put predstavljena na Embassy Festivalu koji se ove godine održavao od 6. do 7. rujna u Haagu.  Veleposlanstvo RH u Haagu organiziralo je na ovom uglednom međunarodnom festivalu sudjelovanje i zajednički nastup ureda Hrvatske turističke zajednice iz Amsterdama te tvrtki koje se u Nizozemskoj bave distribucijom hrvatskih proizvoda: Croatian Grapes, De Filosoof, Taste of Croatia i H2O Benelux. Tako su na hrvatskom štandu uz turističku ponudu predstavljena hrvatska vina, maslinova ulja te bezalkoholna pića Jamnica, Jana i Juicy. Radi se o međunarodnom sajmu koji je ujedno i prodajnog karaktera pa su posjetitelji, uz kušanje hrvatskih proizvoda, odmah mogli iste i kupiti, za što je zabilježen veliki interes.

Unatoč kiši i lošem vremenu, tijekom cijelog trajanja Embassy Festivala hrvatski štand je bio osobito dobro posjećen te je zabilježen izrazito velik interes za Hrvatsku, njezinu turističku ponudu i izložene proizvode. Ove godine Embassy Festival posjetilo je 60 000 posjetitelja uz sudjelovanje 67 država i 50 izvođača na otvorenom, učinivši ga najvećim izdanjem ovog festivala dosad.

Embassy Festival događaj je međunarodnog karaktera vezan uz predstavljanje različitih kultura prisutnih u Haagu kroz intenzivan dvodnevni program na otvorenom. S obzirom na svoj koncept, predstavlja dobru platformu za ukupnu promociju zemlje kroz raznovrsna kulturna događanja kao što su ples, kazalište, glazba i tradicija, na čemu je naglasak prvoga dana festivala, odnosno gastronomsku, enološku i turističku ponudu zemalja, na čemu je naglasak drugoga dana festivala.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana