Haag, 05. veljače 2019.

U Haagu pokrenuta inicijativa za promicanje ravnopravnosti spolova

U organizaciji Veleposlanstava Švicarske i Kanade u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) u Haagu je 5. veljače 2019. godine održana svečanost početka rada haaške podružnice inicijative „Međunarodnih promicatelja ravnopravnosti spolova“ – „International Gender Champions“ (IGC).

Radi se globalnoj mreži koja okuplja muškarce i žene - šefove organizacija odnosno donositelje odluka koji se zalažu za rušenje postojećih barijera i postizanje veće ravnopravnosti spolova. Promicatelji uključuju glavnog tajnika UN-a, šefove UN-ovih ureda i organizacija, ministre, veleposlanike i stalne predstavnike te NVO i akademske i poslovne vođe širom svijeta.

U cilju što konkretnijih rezultata, počevši od vlastitog radnog okruženja, svaki promicatelj definira tri cilja za koja će se tijekom godine zalagati unutar svoje organizacije.

Među trenutno 205 promicatelja ove vrijedne inicijative tzv. „gender champions“, sudjeluje i veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj, Andrea Gustović – Ercegovac.

Više informacija o inicijativi: https://genderchampions.com

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana