Haag, 12. prosinca 2018.

Hrvatsko izaslanstvo na 17. zasjedanju Skupštine država stranaka Rimskog statuta

U Haagu je od 5. do 12. prosinca 2018. godine održano 17. zasjedanje Skupštine država stranaka Rimskog statuta. Države stranke Rimskog statuta, države promatrači, pozvane države, međunarodne i regionalne organizacije te predstavnici civilnog društva sudjelovali su u zasjedanju i raspravljali o ključnim izazovima u razdoblju nakon dvadesete obljetnice potpisivanja Rimskog statuta.
Zasjedanjem je predsjedao Predsjednik Skupštine država stranaka O-Gon Kwon. U intenzivnih tjedan dana održane su tri tematske plenarne sjednice i niz radnih sastanaka koji su doveli do usvajanja ukupno pet rezolucija, uključujući i programski proračun Međunarodnog kaznenog suda (MKS/ICC) za 2019. Na marginama zasjedanja održana su brojna popratna događanja od kojih su mnoga organizirali pripadnici civilnog društva.
Članovi izaslanstva Republike Hrvatske na 17. zasjedanju Skupštine država stranaka Rimskog statuta bili su veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj Andrea Gustović-Ercegovac u svojstvu voditeljice izaslanstva, načelnik Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju Ministarstva pravosuđa RH Uroš Matijašević, voditelj Odjela za suradnju s međunarodnim kaznenim i drugim međunarodnim sudovima Ministarstva pravosuđa RH Tomislav Boršić i prvi tajnik u VRH Haag Ana Rošić.
 

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana