Haag, 05. prosinca 2018.

Posjet hrvatskog parlamentarnog izaslanstva

 U organizaciji VRH Haag, Nizozemsku ju 4. i 5. prosinca posjetilo izaslanstvo Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora u sastavu: Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske poslove, dr.sc. Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjske poslove i član Odbora za europske poslove; Ana-Marija Petin, voditeljica Hrvatsko-nizozemske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Marin Škibola, član Odbora za europske poslova uz pratnju Jelene Špiljak, tajnice Odbora.

Prilikom posjeta održani su sastanci sa zastupnicima Odbora za europske poslove Senata i Zastupničkog doma parlamenta, međuparlamentarnim tajnikom zaduženim za parlamentarnu dimenziju NL PRES, zamjenikom pomoćnika za europske integracije nizozemskog MVP-a, tajnikom Međunarodnog suda (ICJ) te direktoricom Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP).

Glavne teme razgovora bile su Schengen, proširenje EU, situacija u regiji s naglaskom na BiH, poljoprivredna politiku EU, globalne i interne migracije, VFO, brexit te nizozemska iskustva predsjedanja Vijećem EU.

Predsjednik Odbora za EU poslove g. Milošević sve je sugovornike pozvao u uzvratni posjet Hrvatskoj, a obje strane ocijenile su sastanke sadržajnim i korisnim za daljnji razvoj suradnje.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana