Haag, 19. lipnja 2018.

Proslava Dana državnosti RH u Nizozemskoj

Veleposlanstvo RH u Kraljevini Nizozemskoj organiziralo je 19. lipnja 2018. godine u Hotelu Marriott u Haagu prijem povodom obilježavanja Dan državnosti i Dana OS Republike Hrvatske te pete godišnjice članstva u Europskoj Uniji. Svečanosti su se odazvali brojni gosti iz se nizozemskog političkog i javnog života, diplomati, predstavnici brojnih međunarodnih organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj, gospodarstvenici te predstavnici hrvatske zajednice iz cijele Nizozemske.

Nakon izvođenja nacionalnih himni koje je za ovu priliku u modernoj varijanti na saksofonu izveo hrvatski akademski glazbenik Domagoj Ralašić, prigodnim govorima uzvanicima su se obratili veleposlanica RH u KN Andrea Gustović – Ercegovac, zamjenik direktorice u Upravi za Europu nizozemskog MVP-a Sander Janssen, te zamjenica gradonačelnika Grada Trogira Ruža Kovačević Bilić. Predstavnik nizozemskog ministarstva vanjskih poslova istaknuo je kako su odnosi između naših dviju zemalja odlični, kako su postignuća Hrvatske po svim mjerilima, impresivna te kako je danas Hrvatska je uvažena članica Europske Unije.

Turistička zajednica Trogira predstavila je turističku ponudu na posebnom štandu te  kroz video prezentacije koje su prikazivane tijekom prijema na velikim video zidovima, specifične gastronomske delicije te odijela trogirskog dizajnera.