Haag, 12. ožujka 2018.

Promocija hrvatskih vina

U Veleposlanstvu RH u Haagu 8. ožujka 2018. održana je promocija hrvatskih vina, na kojoj  je sudjelovalo četrdesetak novinara i blogera iz područja gastronomije i enologije, nizozemski uvoznici vina, vlasnici restorana te veleposlanici susjednih zemalja. Za posebne zasluge u promociji hrvatskih vina, drugim „veleposlanikom hrvatskih vina u Nizozemskoj“ za 2018. godinu proglašena je Betty Koster, vrlo cijenjena nizozemska poduzetnica u svijetu gastronomije. Navedenu titulu preuzela je od Sabasa Joostena, somelijera iz restorana De Librije iz Zwollea koji je u svoju vinsku listu uključio hrvatska vina, što je imalo izrazito pozitivan odjek u nizozemskoj stručnoj i široj javnosti.

Tijekom večeri gostima su posluženi i hrvatski specijaliteti, koje je za tu prigodu pripremila pobjednica nizozemskog Masterchefa hrvatskog podrijetla Sascha de Lint, čime je uz enološku predstavljena i hrvatska gastronomska ponuda.

Promocija hrvatskih vina organizirana je u suradnji s tvrtkom Croatiangrapes.com, specijaliziranom za uvoz i distribuciju isključivo hrvatskih vina na nizozemsko tržište i šire, a u čijoj ponudi se  nalaze se vina hrvatskih vinarija Carić, Madirazza, PZ Svirče, Feravino Feričanci, Kabola Momjan te PP Orahovica.