Haag, 06. travnja 2017.

Predstavljano književno djelo hrvatske autorice

Povodom obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske, Veleposlanstvo RH u Haagu 6. travnja 2017. organiziralo je književnu večer na kojoj je predstavljeno djelo „Velika ispovijed“ hrvatske autorice s nizozemskom adresom gospođe Jasminke Frlete - Botice.

Zbirku životnih  priča žena triju generacija koja daje uvid u položaj žena u društvu i obitelji kroz razna vremenska razdoblja predstavile su sama autorica i prevoditeljica hrvatske književnosti na nizozemski jezik gospođa Sanja Kregar. Autorica je u svojem djelu predstavila 26 autentičnih, iskrenih i toplih ženskih sudbina iz različitih dijelova Hrvatske. U knjizi su  predstavljene žene koje su usprkos životnim izazovima zadržale optimizam i snagu. Nizozemska publika jako je dobro primila djelo te izrazila želju za što skoriji prijevod na nizozemski jezik.

Gđa Frleta – Botica, rođena u Slavonskom Brodu, već dugi niz godina živi i radi u Rotterdamu te joj je ovo drugo djelo nakon autobiografije „Vlak života“ .