Haag, 03. travnja 2019.

Koncert zbora „Mozartine“ u Amsterdamu i Rotterdamu

Hrvatski zbor „Mozartine“ nastupit će u subotu 13. travnja nakon misnog slavlja u Amsterdamu te u nedjelju 14. travnja u Rotterdamu.

Ovaj djevojački zbor počeo je s djelovanjem 1999. godine te broji 50-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. „Mozartine“ pod vodstvom dirigentice Ive Majecenić u svojem dugogodišnjoj karijeri ostvarile su značajne suradnje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, „Accoustic projektom“ Zagrebačke filharmonije te Big Bandom HRT-a. Osim nastupa u Hrvatskoj, zbor je održao brojne koncerte u inozemstvu, kao što su to nastupi u Norveškoj, SAD-u, Francuskoj i UK.

Uz prigodni korizmeni program - djela G.B. Pergolesija i Mozarta, zbor će izvesti i najpoznatije proljetne skladbe klasične glazbe Debbussyija i Straussa te poznate hrvatske napjeve.

Koncert u Amsterdamu održat će se u crkvi „De Goede Herder“ (Crkva Dobrog Pastira) na adresi Van Boshuizenstraat 420, 1082 BA Amsterdam – početak mise u 18.00, a početak koncerta 19.45 sati.

Nastup u Rotterdamu održat će se u katedrali „H.H. Laurentius en Elisabeth“ na adresi Mathenesserlaan 305, 3021 HK Rotterdam - početak mise u 13.00, a početak koncerta u 14.45 sati.