Haag, 01. rujna 2018.

Hrvatska uspješno predstavljena na Embassy Festivalu u Haagu

Veleposlanstvo RH u Haagu sudjelovalo je na ovogodišnjem Embassy Festivalu, koji se 31. kolovoza i 1. rujna 2018. održao u Haagu te je organiziralo sudjelovanje i zajednički nastup  Ureda HTZ-a iz Amsterdama i tvrtki koje se bave distribucijom hrvatskih proizvoda u Nizozemskoj, De Filosoof, Taste of Croatia i Lovor. Tako su na hrvatskom štandu, uz turističku ponudu, predstavljena i hrvatska vina, maslinova ulja te eko kozmetika. Međunarodni sajam bio je ujedno i prodajnog karaktera pa su posjetitelji, uz kušanje hrvatskih proizvoda, odmah mogli iste i kupiti, za što je zabilježen veliki interes.

Tijekom cijelog trajanja međunarodnog sajma hrvatski štand bio je konstantno izrazito dobro posjećen te je zabilježen izrazito velik interes za Hrvatsku, njenu turističku ponudu i izložene proizvode, posebice u svjetlu velikog uspjeha hrvatske nogometna reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatski štand posjetila je i zamjenica gradonačelnice Haaga Saskia Bruines, koja se tom prilikom zadržala u kratkom razgovoru s veleposlanicom Gustović-Ercegovac i djelatnicima veleposlanstva.

Embassy Festival događaj je međunarodnog karaktera vezan uz  predstavljanje različitih kultura prisutnih u Haagu kroz intenzivan dvodnevni program na otvorenom. Obzirom na koncept, predstavlja dobru platformu za ukupnu promociju zemlje kroz raznovrsna kulturna događanja, kao što su ples, kazalište, glazba i tradicija, na čemu je naglasak prvog dana festivala, odnosno gastronomsku, enološku i turističku ponudu zemalja na međunarodnom sajmu, koji se održava drugog dana festivala. Na ovogodišnjem šestom izdanju festivala sudjelovalo je 60 država, što je najveći broj sudionika do sada, a festival u prosjeku posjeti oko 50 000 posjetitelja.