Uvodna riječ


Dragi posjetitelji,

dobro došli na mrežne stranice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Nizozemskoj, koje svojim sadržajem i poveznicama nastoje biti koristan izvor podataka o Hrvatskoj i Nizozemskoj.

Dvostrani odnosi između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske su prijateljski, bez otvorenih pitanja. Unutar 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa, suradnja se neprestano unapređivala, a posebno se dobri odnosi bilježe od ulaska Republike Hrvatske u NATO savez i Europsku Uniju.

Nastojati ćemo naše mrežne stranice popunjavati potrebnim informacijama i o hrvatskim konzularnim propisima, zakonskoj regulativi, kao i o obavijestima iz područja gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, turizma i dr.

Posebnu pažnju posvećujemo odnosima sa hrvatskom zajednicom i njenim aktivnostima, budući je nekoliko tisuća hrvatskih državljana tijekom posljednjih 50 godina u Nizozemskoj pronašlo svoj dom i dobro se ovdje integriralo.

Misija Veleposlanstva je daljnje promicanje i unapređenje sveukupnih odnosa, međusobne suradnje i prijateljstva kako između Hrvatske i Nizozemske, tako i njihovih građana.